Підтримка громадянами демократичних цінностей має вирішальне значення для європейської єдності та стабільності. Крім того, будь-яке розуміння «Європи» вимагає усвідомлення національних та індивідуальних норм, які впливають на те, як європейські громадяни думають про політику та реагують на неї. Цей курс зосереджується на історичному та політичному розвитку та сучасному стані політичної(их) культури Європи, «сукупності знань, вірувань, цінностей [...] у відношенні до політики» (Гордон Сміт). Студенти дізнаються та обговорять визначальні моменти в історії європейської політичної культури, а також навчаться визначати та порівнювати ключові політологічні концепції європейських демократій, такі як нація, держава та громадянство. 

Мета навчальної дисципліни сформувати у студентів важливе уявлення про вплив політичної(их) культури на подальші зусилля з побудови нової та єдиної Європи.

За результатами навчання слухачі зможуть:

• визначити теоретичні концепції політичної культури

• перенести теоретичні знання на реальність політики та політики держав-членів

• порівнювати політичні культури різних держав-членів

• пояснювати історичне підґрунтя різних європейських політичних культур

• демонструвати свої знання в презентаціях 

• розмірковувати про своє власне політичне та культурне тло в порівнянні з своїми новими уявленнями про європейську політичну культуру(и)

Код та найменування спеціальності: 

052 Політологія

Рівень вищої освіти: Перший (бакалаврський)

Форма навчання: 

Денна

Заочна