Кредити та кількість годин: 3 ECTS; години: 20 лекційних, 60 практичних; модуль

Сучасна психотерапевтична допомога представлена багатьма напрямками, що мають свою теоретико-концептуальну базу, методологічні принципи роботи та показання до застосування. Професійна діяльність майбутніх фахівців у сфері психологічної допомоги передбачає сприяння людям у вирішенні широкого кола психологічних проблем. Для становлення відповідних фахових навичок і умінь студентів психологів, формування їхньої професійної ідентичності має велике значення оволодіння основами психотерапевтичних знань при вивченні курсу.

Курс «Основи психотерапії» закладає базу для освоєння навичок правильного оцінювання проблематики пацієнта й визначення рекомендованого у конкретному випадку методу терапії та відповідних технік. Після опанування курсу Ви зможете виявляти внутрішні та зовнішні ресурси пацієнта, оволодіти навичками встановлення контакту із ним, керуючись при цьому етичними принципами діяльності психотерапевта.

Які особливості психотерапії як виду психологічної допомоги? Як зрозуміти теоретичні і методичні основи сучасних напрямків психотерапії? Як орієнтуватись у сучасних формах та методах психотерапевтичної допомоги? Як застосовувати окремі вправи і методики у власній професійній діяльності – ці та інші суміжні теми будуть розглядатися на курсі.



Код та найменування спеціальності: 

053 Психологія

Рівень вищої освіти: Перший (бакалаврський)

Форма навчання: 

Денна

Заочна