Мода на навчання великою мірою відображається на такій ефективній і перевіреній часом формі як тренінги. За допомогою тренінгу можна якісно змінити психологічну атмосферу і міжособистісні стосунки в групі, розширити уявлення учасників про світ спілкування, допомогти пізнати свої можливості в ньому, розвинути здатність до самоаналізу, а також отримати через сильні позитивні переживання новий емоційний досвід взаємодії з людьми, підняти активну соціальну позицію.

Оволодіння навиками організації та проведення соціально-психологічних тренінгів є частиною програми підготовки фахівців-психологів. Студенти зможуть на власному досвіді дослідити феномен групової динаміки та проаналізують стадії її перебігу.

Вивчення курсу «Теорія та методика організації психотренінгу» базується на основних положеннях таких дисциплін як «Соціальна психологія», «Психологічне консультування» і водночас є основою для проходження психологічної виробничої практики, вивчення дисципліни «Психологічний спецпрактикум по спеціалізації» та інших прикладних галузей психології.

Мета освоєння дисципліни – сформувати компетенції, необхідні для  ефективної організації та проведення психологічних тренінгів.


Код та найменування спеціальності: 

053 Психологія

Рівень вищої освіти: Перший (бакалаврський)

Форма навчання: 

  • Денна
  • Заочна