Фахівець з національної безпеки має володіти знаннями, що стосуються державних структур іноземних держав та України, яким надані повноваження щодо проведення спеціальної або, як її ще називають, таємної, оперативної чи розвідувальної діяльності. Ця діяльність у «згорнутому» виді полягає із отриманні інформації без відома її власника або об’єкта, якого вона стосується, а також у проведенні інших таємних заходів. 

В умовах фактичної агресії Російської Федерації та постійної загрози зі сторони цієї держави фахівці безпекового сектору мають володіти знаннями щодо форм та методів діяльності спецслужб насамперед цієї держави та інших, що ведуть розвідувально-підривну діяльність проти України. Метою вивчення дисципліни є отримання знань з розпізнавання, виявлення такої діяльності, створення перешкод їх протиправній діяльності у залежності від виконання свої посадових обов’язків, а також професійно сприяти державним структурам України, які покликані протидіяти цій протиправній діяльності.

У випадку виконання обов’язків з отримання розвідувальної інформації знати основи форм та методів її отримання та підготовки аналітичних матеріалів на основі  розвідданих.

Код та найменування спеціальності: 

  • 256 Національна безпека (за окремими сферами забезпечення і видами діяльності)

Рівень вищої освіти: Перший (бакалаврський)

Форма навчання: 

    • Денна