Курс читається для студентів спеціальності "Документознавство та інформаційна діяльність" 2-го року навчання. Курс складається з 15 лекційних і 12-ти практичних занять.

Мета та завдання
Основна мета курсу - ознайомити студентів з сучасними міжнародними інформаційними системами та інформаційними технологіями, їх значенням у навчально-виховному процесі та повсякденному житті, показати перспективи розвитку ІС та ІТ у світі науково-технічного прогресу. Ввести у спектр проблем, пов’язаних із збереженням, транспортуванням, захистом, використанням інформації.
Завдання курсу - навчити студентів орієнтуватися у сучасному світі інформаційних систем, здійснювати пошук потрібної інформації, використовувати знайдену інформацію, розміщувати свою власну інформацію для загального користування.

Міжпредметні зв’язки
Курс тісно пов’язаний з курсом інформатики та обчислювальної техніки, та з курсом бази даних, деякі питання даного курсу розглядатимуться глибше у курсі „Основи криптографії”. Також курс торкається і деяких питань курсу „Web-дизайн”.


Код та найменування спеціальності: 

  • 029 Інформаційна, бібліотечна та архівна справа

Рівень вищої освіти: Перший (бакалаврський)

Форма навчання: 

    • Денна

    • Заочна


Примітка: +заочне.