I. Опис навчальної дисципліни

Навчальна дисципліна «Педагогіка та психологія Нової української школи» презентує можливості творчого використання здобутків педагогічної думки минулого у сучасних умовах. Разом з тим, дисципліна знайомить студентів з основними закономірностями розвитку дитини в умовах навчання та виховання, ефективними методами оптимізації цього процесу, новими психолого-педагогічними досягненнями в удосконаленні форм організації освітнього процесу. Своєю чергою, це сприяє розширенню професійного світогляду слухачів, підвищенню загальної педагогічної культури, формуванню педагогічних компетентностей. Основним методом навчання цього курсу є психодрама. Застосування цього інноваційного навчального методу стимулює само презентацію студентів у їхній провідній діяльності. Окрім того, слухачі мають можливість отримати  психолого-педагогічні практичні поради у навчанні та вихованні дитини.

Отримані знання і навички допоможуть майбутнім учителям початкової школи підготувати освітнє середовище, забезпечити різні форми інтегрованого навчання, залучати до педагогічної взаємодії родини дітей, інших партнерів, оцінити власну практику в контексті освітніх новацій, здійснювати моніторинг розвитку учнів. Практичний матеріал з даного курсу надасть майбутнім учителям перспективу його використання в умовах змін, забезпечить надійне підґрунтя для авторських пошуків, набуття власного досвіду в широкій і різноманітній практиці.

II. Мета та завдання навчальної дисципліни 

Практична спрямованість дисципліни має на меті сформувати навички проведення основних видів навчальних занять. формування у здобувачів вищої освіти професійної компетентності, що виявляється в здатності розв’язувати складні професійні задачі та практичні проблеми в педагогічній діяльності.

Факультет політико-інформаційного менеджменту

Кафедра психології та педагогіки

013 Початкова освіта

Викладачі:

Гандзілевська Галина Борисівна, доктор психологічних наук, професор кафедри психології та педагогіки

halyna.handzilevska@oa.edu.ua

Хомяк Ольга Анатоліївна, кандидат пелагогічних наук, доцент

olya.homyak@gmail.com

 Сидорчук Оксана Сергіївна, викладач-стажист


Код та найменування спеціальності: 

  • 013 Початкова освіта

Рівень вищої освіти: Перший (бакалаврський)

Форма навчання: 

    • Денна